•  
  • Przegląd

Na temat LEO

Serdecznie witamy na forum "polskiego lwa" ;-)!

Na temat

Serdecznie witamy na forum "polskiego lwa" ;-)!

Komentarz
    Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników naszego "nowego" słownika oraz forum i pragnę serdecznie zachęcić do aktywnego udzielania się na naszym forum! :-)

Można w nim szukać słówek nie zawartych w LEO (a jest ich jeszcze niestety "cała masa", jesteśmy dopiero na początku, ale słowniczek rośnie z dnia na dzień ;-)), zgłaszać błędy, rozmawiać na tematy związane z językiem, pytać o pomoc w tłumaczeniu poszczególnych zdań, itd. itd. A więc "do pracy rodacy"! ;-)
    Autor Justine (LEO-Team) (371094) 05 Lut 13, 17:26
    Komentarz
    Dlaczego w krótkim tekście jest aż tyle cudzysłowów? Dlaczego słownik jest "nowy"? Bo naprawdę nie jest nowy? A "cała masa"? Bo w rzeczywistości jest tych słówek mało? A "polski lew" i "do pracy rodacy"?
    Polecam Grodzieńską: http://studioopinii.pl/wiecznie-niestety-aktualne/
    #1AutorAtama (909716) 24 Lut 13, 07:36
    Komentarz
    polska natura jest niewiarygodna, drugi post na forum i od razu, że źle ... i nie tak powinno być ... i w ogóle jeteśmy niezadowoleni ... :)

zatem, na odwrócenie wróżby, mój post!
    bardzo się cieszę, że doczekaliśmy polskiego leo

jeśli tylko będę w stanie, z chęcią pomogę w budowaniu zasobu haseł

powodzenia!

PS. to jest lew? ;-)
    #2Autor pawpap (910092) 24 Lut 13, 20:12
    Komentarz
    Jasne :-) pierwszy post i już narzekanie :D
    Jak bym miał jeszcze wątpliwości co do tego, kto jest natywny, a kto nie, to już się ich pozbyłem :P

Tak trzymać, będzie lepiej...
    Marek
    #3Autor MarekLew (803554) 25 Lut 13, 10:45
    Komentarz
    Jesteśmy na forum językowym a więc dyskusje na temat poprawności językowej czy stylu są jak najbardziej na miejscu.
    Natomiast pierwsze dwie uwagi do mojego komentarza nie dotyczą w najmniejszym stopniu jego zawartości merytorycznej, ale oceniają mój charakter. Może to też pokazuje, „kto jest natywny, a kto nie”…
    Nota bene muszę posypać ćwierć głowy popiołem, pomyliłem się, „polski lew” został wzięty w cudzysłów słusznie.
    #4AutorAtama (909716) 27 Lut 13, 11:51
    Komentarz
    Spokojna głowa! :-) Jesteśmy wdzięczni za każdą uwagę...
    #5Autor Justine (LEO-Team) (371094) 27 Lut 13, 12:37
    Komentarz
    Ja tam jestem natywny ze wszystkimi przywarami i poczwarami ;-)
    Cieszę się z polskiej sekcji Leo!
    Marek
    #6Autor MarekLew (803554) 27 Lut 13, 15:07
    Komentarz
    Wszystkiego najlepszego z ukazji narodziń polskiego lwa! Jako Niemiec uczący się polskiego i regularny użytkownik innych stron LEO bardzo się cieszę, że LEO teraz ma również polską stronę. Czy współpracujęcie z autorami www.dep.pl ?
    #7Autorslavophilist (302574) 02 Mar 13, 23:11
    Komentarz
    Drogi slavophiliście!

Z okazji narodzin; współpracujecie

Istotnie mamy dużo ą, ę, ń, ale nie aż tyle!!
    #8AutorAtama (909716) 03 Mar 13, 09:56
    Komentarz
    Gratuluję narodzin nowego "lwiątka" i również cieszę się z polskiej wersji.
    #9Autor maglicz (914745) 10 Mar 13, 12:57
    Komentarz
    Ich hätte hier Siehe auch: raubvogel - #1 die Bedienungsanleitung für "Neue Einträge" gerne auch auf Polnisch verlinkt ... leider gibt es die bisher nur auf Deutsch ... könnt Ihr bei Gelegenheit da noch die Übersetzung nachtragen ?
    Ich weiß, dass Ihr bei Leo derzeit viele Baustellen habt, und das hier sicherlich weit unten auf der Prioritätenliste steht ... aber nett wär's ...
    :-)
    #10Autor no me bré (700807) 24 Czer 13, 22:54
    Komentarz
    Danke für den Hinweis, no me bré.
    Das mit den Baustellen stimmt, dennoch kommt die Übersetzung bald! :-)
    #11Autor Justine (LEO-Team) (371094) 25 Czer 13, 16:35

•  
  •  
  •  
  •  
  •  

­ automatisch zu ­ ­ umgewandelt